Lagkage med hindbær og chokolade

60 min. 10 Expert

Ingredienser

VALNØDDEBUNDE
4 stk.Æg
150 g.Sukker
1 spsk.Kartoffelmel
1 spsk.Sukker (ekstra)
75 g.Velnødder
50 g.Hvedemel
1 tsk.Bagepulver
CHOKOLADEMOUSSE
100 g.Mørk chokolade
20 g.Smør
3 stk.Pasteuriserede æggehvider
3 stk.Pasteuriserede æggeblommer
40 g.Sukker
HINDBÆRMOUSSE
4 bladeHusblas
250 g.Frosne hindbær
1 ½ spsk.Vand
2 dl.Piskefløde
70 g.Makroner
OVERTRÆKSMARCIPAN
200 g.Marcipan
25 g.Glukosesirup
100 g.Flormelis
Til udrulningEkstra flormelis
CHOKOLADE GANACHE
100 g.Chokolade
3/4 dl.Piskefløde

Beskrivelse

En smuk og dejlig lagkage, som er fyldt med lækker chokolade og friske hindbær. Mousserne inde i kagen er cremede, og valnøddebundene giver noget bid til den ellers bløde lagkage. Og bare rolig, opskriften ser sværere ud, end den egentlig er.

Valnøddebundene:
Del æggene i hvider og blommer.
Pisk æggeblommerne til en æggesnaps med halvdelen af sukkeret.
Bland kartoffelmel og det ekstra sukker. Kom det op i æggehviderne, og pisk dem stive. Tilsæt derefter den anden halvdel af sukkeret, og pisk æggehviden til en marengs.
Blend valnødderne, så de bliver helt fintmalede, og kom dem herefter op i æggesnapsen (blandingen med æggeblommerne).
Rør godt rundt. Tilsæt marengsmassen, og vend forsigtigt dejen sammen.
Bland hvedemel og bagepulver, sigt det i dejen, og bland forsigtigt det hele sammen.
Kom dejen op i en sprøjtepose, og sprøjt den ud til tre bunde med en diameter på 22 cm. Et godt trick kan være at tegne cirklerne op på bagepapirets underside, før du går i gang med at sprøjte.
Bag bundene enkeltvis i ovnen i 10-12 minutter ved 175 grader, til de er gyldne på toppen.

Chokolademousse:
Hak chokoladen og smelt den sammen med smørret over vandbad. Lad det køle lidt af.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt så ¾ af sukkeret.
Pisk æggeblommerne til en æggesnaps med ¼ af sukkeret.
Bland chokolademassen og æggesnapsen. Du må godt være lidt hård ved den, for chokoladen stivner hurtigt. Kom derefter 1/3 af æggehvidemassen op i, og vær også gerne lidt hård her. Vend blandingen forsigtigt med resten af æggehvidemassen.
Tag den form, du vil støbe kagen i frem. Stil den på en plasticbelagt overflade (f.eks. et skærebræt), og for formen med en strimmel plastic. Hæld chokolademoussen op i formen, og stil den i fryseren i minimum 2 timer.

Hindbærmoussen:
Opblød husblassen i en skål med koldt vand.
Kom de frosne hindbær op i en tykbundet gryde sammen med vandet. Lad det komme op og koge, og tag det derefter af varmen. Knug husblassen fri for vand og tilsæt den til gryden, når hindbærrene er kølet lidt ned (efter ca. 5 min.).
Blend makronerne i en minihakker og kom dem op til hindbærrene.
Pisk fløden til flødeskum. Kom 1/3 af flødeskummen op i hindbærmassen og bland det godt. Kom herefter den stadig flydende hindbærmasse op til resten af flødeskummen, og vend det forsigtigt sammen.

Sammenlægning af kagen:
Beklæd kanten i den form, som kagen skal støbes i, med plastik, så kagen ikke kommer til at sidde fast på siderne af formen. Du kan evt. bruge et plasticchartek, som du klipper ud i den rigtige størrelse.
Kom sukker på toppen af den mandelbund, der skal ligge nederst. Sukkersiden skal vende nedad, så kagen ikke sætter sig fast på fadet.
Kom en fjerdedel af hindbærmoussen på bunden. Læg derefter den nu frosne chokolademousse på, og kom så endnu en fjerdedel af hindbærmoussen ovenpå. Læg en mandelbund ovenpå, kom resten af hindbærmoussen på, og læg til sidst den tredje bund på toppen af kagen.
Stil kagen på køl i 2-3 timer.

Overtræksmarcipan:
Bland marcipan, glukosesirup og flormelis, og sørg for at ælte det grundigt, så massen er ensartet. Rul det ud til en pølse og rul denne flad med en kagerulle. Det er vigtigt, at du sørger for, at marcipanen hele tiden kan slippe bordet, så bordet skal være dækket med et tyndt lag flormelis. Marcipanstykket skal være 1 cm højere end kagen og ligeså langt som kagens omkreds.
Fjern formen og plasticen rundt om kagen. Rul forsigtigt overtræksmarcipanen rundt om kagen.

Chokoladeganache:
Hak chokoladen helt fint. Kom fløden op i en gryde og lad det komme op og koge. Tag det herefter af varmen og hæld det over den finthakkede chokolade. Rør, til massen er helt glat. Hvis du ikke kan få alt chokoladen til at smelte, kan du evt. sætte det på blusset igen ved svag varme.
Så snart massen er smeltet, skal den fordeles på kagen, og kagen skal igen sættes på køl.

Pynt:
Pisk fløden til flødeskum, og kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl i. Sprøjt flødeskummen ud i kanten af kagen som vist på billedet, og sæt et hindbær i hver flødeskumsdekoration.

Tip: Hvis der bliver lidt overtræksmarcipan til overs, kan man altid komme det i en tætsluttende plasticpose og ind i køleskabet. Der kan det sagtens holde sig et par dage, og man kan lave fine marcipanroser af det.

Tip: Til denne chokoladeganache har jeg brugt double cream. Det er en 48 % fløde, og den fungerer rigtig godt til formålet. Jeg vil dog mene, at man sagtens kan bruge en almindelig piskefløde.

Kategori: Dessert